שנת פרסום ראשונה: 2020
שנת עדכון:
מפרסם: Pain, April 2020
Managing Patients with Chronic Pain during the COVID-19 Outbreak: Considerations for the Rapid Introduction of Remotely Supported (E-Health) Pain Management Services. Pain, April 2020
המאמר מציין בעיקר את היתרונות שבקיום מפגשים טלפונים או באמצעים טכנולוגיים אחרים במקום מפגשים פרונטאליים עם מטופלים עם כאב כרוני.
ההמלצות הפרקטיות ליצירת מערך טיפול בכאב מרחוק:
- הכר את האופציות הטכנולוגיות: אודיו בלבד מול אודיו +וידאו. אם משתמשים בוידאו, יש לשים לב לתאורה ולהפרעות ברגע. יש לשים לב, בוידאו שהרופא יוצר קשר עין עם המטופל כדי לא להראות כמי שמסתכל למקום אחר בעת שהמטופל מדבר.
- בעיות טכניות קורות, וזה בסדר. הכן אופציה לגיבוי למקרה שמופיעה בעיה טכנית בעת הפגישה (לדוגמה מעבר לשיחה טלפונית).
- קביעת התור צריכה להיות למועד שהמטופל אינו עסוק בדברים אחרים, שניתן לשמור על פרטיותו ושתשומת ליבו המלאה (וגם של המטפל) נתונה למפגש.
- במידה וקיים, ניתן לתת למטופלים "מרשם מידע" המכיל מידע נוסף על מצבו ואמצעים להתמודדות עם מצבו (כמו אתר "כמוני" למשל)
- לעודד לטיפול עצמי, להדגיש את ההישגים ולמקד את המטופל בפעולות ובאמצעים שהביאו להקלה.
- פתרון בעיות: פעל עם המטופל לפתרון בעיות לאור המשבר הנוכחי. מטופלים רבים עשויים לדווח על חרדה, יש להתייחס לכך.
- למידה מנסיון: אם ניתן, תן למטופל משימה שעשויה לעזור לו בניהול הכאב. זה יכול להיות תרגיל של פעילות גופנית, קביעת לוח זמנים או סיוע בדמיון מודרך, מדיטציה או הרפיה.
- קביעת מטרות: בסוף כל מפגש נסו לקבוע מטרה ולתת מטלה או מעט מטלות לביצוע לקראת המפגש הבא. יש ליידע את המטופל שהמפגש יתחיל עם מעבר על המטלות.
- הכנס פעילויות של עזרה עצמית למטרות הטיפוליות, למשל תן למטופל מטלה של עזרה עצמית (הורדת אפליקציה ייעודית, ביצוע תרגילים של סרטון יוטיוב) לקראת המפגש הבא
- זכור את הקונטקסט: היה גמיש תמיד! זוהי תקופה קשה לכולם, בעיקר לאלו עם בעיות כרוניות, שלא לדבר על בעיות אובייקטיביות נוספות (משפחתיות, כלכליות ועוד) אשר מקשות על ההתמודדות.